Вибухівка вдома: за зберігання гранати збаражчанину загрожує до 5 років ув’язнення (Відео)


Предмет, ззовні схожий на гранату РГД-5 ховав у власному будинку мешканець села Витківці. Поліцейські отримали оперативну інформацію, що чоловік може зберігати на господарстві небезпечні предмети. У ході перевірки вона підтвердилася. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці знайшли боєприпас і запал до нього та направили знайдене на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Господар пояснив, що вибухівку він знайшов у лісопосадці біля ставка кілька років тому. За його словами, злочинних намірів на її використання у нього не було.

 

За фактом протиправних дій розпочато кримінальне провадження за частини 1 статті 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Порушнику може загрожувати покарання від двох до п’яти років ув’язнення.

 

Правоохоронці вкотре наголошують: за незаконне зберігання зброї, вибухових матеріалів та спеціальних засобів законодавство передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Жителі краю ще до 3 лютого можуть принести до відділів та відділень поліції усі небезпечні предмети, уникнувши при цьому покарання.

Попередня стаття

У Теребовлі будують помешкання для військовослужбовців

Наступна стаття

У Тернополі жінка з покусаною ногою 5 годин відловлювала собаку-кривдника

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.