На Шумщині громада хоче перейти до УПЦ, але священник УПЦ МП не віддає ключі від храму

Жителі невеличного села Радошівка Шумського району хочуть перейти з московського патріархату до УПЦ. Майже 95% прихожан храму підтримали це рішення. Проте, як стверджують віряни, священик УПЦ МП не віддає їм ключів від храму.

 

– Незважаючи на те, що парафіяни церкви Святої Великомучениці Параскеви в с.Радошівка вирішили (16 січня) перейти до «Православної церкви України», а також незважаючи на задоволення цього прохання (21 січня) архієпископом Тернопільським і Кременецьким Нестором про перехід до єдиної Помісної Церкви, священник УПЦ МП відмовляється виконувати волю громади. 31 січня він демонстративно відмовився повернути людям ключі від їх церкви та установчі документи.  Люди були вимушені опечатати двері і повісити додатково ще один, свій, замок.  Присутня поліція втручатись не стала, – йдеться у повідомленні на сторінці Радошівки у Фейсбук.

 

Попередня стаття

Теребовлі – об’їзну: тернополянин подав петицію до Президента України

Наступна стаття

У Тернополі обирають організацію, яка опікуватиметься безпритульними тваринами

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.