На Тернопільщині захворюваність на кір зростає шаленими темпами

Проект TERNOPILTIME

Понад дванадцять тисяч українців підхопили кір у 2019-му. На Тернопільщині захворіло близько тисячі жителів. Проте нових спалахів кору в регіоні не виявлено. Як повідомили в обласному лабораторному центрі залишається один діючий спалах у Лановецькому районі з минулого року.

 

Хворіють на кір і діти, і дорослі. Проте останні переносять інфекцію важче, – каже лікар-епідеміолог Марія Павельєва. Відтак жителям Тернопільщини радять переглянути свій календар щеплень, при необхідності пройти ревакцинацію.

 

 

«Ситуація з кором на Тернопільщині залишається нестабільною. Постійно спостерігається тенденція щодо збільшення кількості хворих. В області з початку січня зареєстровано понад 930 осіб хворих на кір. Найбільше випадків захворювання – у Тернополі. Проте нових спалахів з початку 2019 року не виявлено. Однак, маємо один діючий спалах з минулого року у Лановецькому районі. Ускладнює ситуацію також збільшення кількості хворих на ГРВІ. За останній тиждень (28.01. – 03.02.19р.) кількість захворілих зросла у порівнянні з попереднім тижнем поточного року на 23,4% (3874 випадки проти 3140). Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 52,4%», – повідомила лікар-епідеміолог Марія Павельєва.

Хворіють на кір українці, які не вакциновані, або ж щеплювалися неякісними вакцинами, – зазначила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Вона закликала українців вакцинуватися, а перед проходженням цієї процедури консультуватися із сімейним лікарем. До слова, в Україні закуплено понад мільйон доз вакцин. У Міністерстві охорони здоров’я наразі вирішують, чи запроваджувати статус епідемії.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопіллі через грип та ГРВІ закрили 16 шкіл

Наступна стаття

Сьогодні в одному із мікрорайонів Тернополя не буде газу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.