На Тернопіллі через грип та ГРВІ закрили 16 шкіл

На Тернопільщині збільшується кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Хоча до епідемічного порогу області далеко, пік захворюваності може припасти на лютий, припускають медики.

 

За словами начальника відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб ДУТОЛЦ МОЗ Марії Павельєвої, цього тижня, порівняно з попереднім, кількість хворих на грип та ГРВІ збільшилась на 23,4 %. У зв’язку з відсутністю дітей через захворювання у 16-ти навчальних закладах області та окремих класах 17-ти ЗОШ призупинений навчальний процес.

 

«Ситуація із карантином постійно змінюється. Є деякі заклади, які відправляють на карантин лише молодшу школу, а старші класи продовжують навчання. Є і такі школи, які закривають лише окремі класи, в яких багато відсутніх через хворобу», – зазначає начальник відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб ДУТОЛЦ МОЗ Марія Павельєва.

 

Зокрема у Тернополі призупинений навчальний процес в Тернопільській спеціалізованій школі з поглибленим вивченням іноземних мов, Тернопільському ліцеї № 21 – спеціалізованій мистецькій школі імені Ігоря Герети, ЗОШ № 15 та 10. Карантин у цих навчальних закладах лише для окремих класів.

 

Раніше у МОЗ повідомляли, що тільки в чотирьох областях України перевищений епідеміологічний поріг на грип та ГРВІ, в цілому по країні епідемії немає. Пік захворюваності очікується наприкінці січня — в лютому.

Попередня стаття

“Виціловує ту дитинку, як останній раз”, – тернополянка благає допомогти маленькому Тадейчику і його мамі

Наступна стаття

На Тернопільщині захворюваність на кір зростає шаленими темпами

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.