Заради онкохворих дітей тернополянки обрізають коси

Сьогодні Всесвітній день боротьби з раком. Аби хоч якось допомогти онкохворим дітям, на Львівщині започаткували флешмоб “Hair For Share”. Підтримали акцію як у Тернополі, так і в інших містах України. В подальшому зі стриженого волосся будуть виготовлені перуки для дітей, які у боротьбі за життя втратили власне волосся.

 

“Для кожної дитини це важке випробування, і вони справжні меленькі супергерої, які стійко витримують фізичний біль. Тілесний біль супроводжується візуальними змінами, внаслідок хіміотерапії дітки втрачають волосся і з’являється психологічний дискомфорт: зміна звичного образу, незручність вийти “на люди” без волосся. Тому, ми вирішили поділитися своїм волоссям та подарувати його дітям. У нас є майстри, які сплетуть перуки, тому крок за кроком ми зможемо потішити маленьких героїв й зробити процес лікування комфортнішим й легшим… Доєднуйся – ділитися круто!”, – йдеться на сторінці у Фейсбук.

 

Інструкція як обстригати волосся для перуки:
1. Перед зрізом необхідно помити і гарно висушити волосся;
2. Розділити волосся на максимальну кількість хвостиків і обрізати;
3. Довжина волосся, яка підходить під виготовлення перуки від 35 см;
4. Якщо ви фарбували своє волосся, просимо вас вказати це на аркуші паперу та додати листок до пакунку з волоссям (назва бренду фарби та колір). Якщо фарбували хною, теж вкажіть. Якщо у вас кучеряве волосся, будь ласка, зазначте це на акруші паперу і додайте листок до пакунку.
5. Кожний хвостик загорніть в окремий аркуш паперу, так щоб волосся не заплуталося.
6. Підходять також хвостики, старі шиньйони та перуки “з шафи”, але не старші ніж 5 років, адже ті, які лежать довше мають специфічний запах, який важко витримати.
Попередня стаття

У Почаєві п’яний водій збив трьох людей, серед постраждалих поліціант

Наступна стаття

“Виціловує ту дитинку, як останній раз”, – тернополянка благає допомогти маленькому Тадейчику і його мамі

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.