На Тернопільщині ще одна громада перейшла до Помісної церкви (Відео)


Віряни церкви в селі Дунаїв Кременецького району вирішили перейти у підпорядкування Помісної церкви України. Рішення прийняли у неділю, 10 лютого, на зборах громади. “За” проголосували понад 70 відсотків жителів.

 

Нагадаємо, після надання Томосу, до Помісної Церкви України на Тернопільщині приєдналося 13 релігійних громад, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату. Проте близько сотні громад в області все ж належать російській церкви.

 

Як повідомляв раніше архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, на Тернопільщині ще жоден священик, який підпорядковувався Московському патріархату, не перейшов до Православної церкви України.

 

Відповідно до рішення Верховної Ради України, громади, центри яких перебувають у Росії, змушенні впродовж трьох місяців перереєструватися і вказувати власну приналежність до російської церкви.

 

Відео: Петро Жовтковський

Попередня стаття

Дві Служби біля церкви. У селі Гніздичне на різних мовах молились мирно

Наступна стаття

Тисяча гривень за голос: на Тернопільщині намагалися підкупити виборця

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.