Понад 200 000 пенсіонерів області отримають підвищені виплати

Проект TERNOPILTIME

З 1 березня пенсіонерам області перераховують виплати. Оновлення відбувається з урахуванням рівня середньої зарплати та інфляції. Такий перерахунок проводять вперше за останні 5 років.

 

Як повідомив заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в області Володимир Івахов, на Тернопільщині перерахують виплати 258 000 пенсіонерів, з них підвищення отримає близько 216 000 осіб.

 

«Розмір підвищення визначається індивідуально для кожного пенсіонера, в залежності від тривалості страхового стажу та заробітної плати. Індексація раніше призначених пенсій здійснюватиметься автоматично за матеріалами пенсійних справ, і не потребуватиме додаткових звернень громадян до органів Фонду. Найнижчий розмір підвищення з 1-го березня складе 100 гривень. 255 грн. – це визначений середній розмір підвищення пенсіонерів по Україні, яких стосувався березневий перерахунок пенсій. Прожитковий мінімум з 1-го березня не змінюється, він становить 1497 грн., це для непрацездатних осіб, до якого визначається розмір мінімальної пенсійної виплати. Окрім цього, з першого березня відповідно до  постанови Уряду, визначені запровадження додаткових виплат пенсіонерам, які мають повний стаж. Встановлюються така одноразова доплата в сумі 2410 гривень 17 копійок, яка розділяється на дві частини і буде виплачуватись в березні і в квітні цього року».

 

Додамо, з цього тижня пенсіонери Тернопільщини разом із основними виплатами отримуватимуть готівкові субсидії. Відтепер їх нараховуватимуть через Пенсійний фонд.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі на Галицькій горить двоповерховий будинок

Наступна стаття

Сьогодні відомому композитору Володимиру Івасюку виповнилося б 70 років (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.