Сьогодні відомому композитору Володимиру Івасюку виповнилося б 70 років (Відео)

 

Сьогодні, 4 березня, виповнюється 70 років від дня народження українського композитора, поета, Героя України Володимира Івасюка. Композитора пам’ятають ті, хто любить українську пісню, а його «Червона рута» і «Водограй» стали музичними візитівками нашої країни.

18 травня 1979 його було знайдено повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія – самогубство – викликала сумнів громадськості як 1979, так і тепер. Відповідно до неофіційної версії, смерть Івасюка була вбивством, виконаним КДБ за наказом вищого керівництва СРСР. Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади, пише ZIK.

Попередня стаття

Понад 200 000 пенсіонерів області отримають підвищені виплати

Наступна стаття

Тернопільське підприємство поверне споживачам кошти, сплачені за послугу за завищеними тарифами

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.