Тернопільське підприємство поверне споживачам кошти, сплачені за послугу за завищеними тарифами

Головне управління Держпродспоживслужби зобов’язало підприємство, яке займається вивезенням твердих побутових відходів провести перерахунок тарифів та повернути споживачам понад 25 тисяч гривень. 

 

До Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області надійшла скарга від мешканця м.Тернополя, щодо збільшення  розміру тарифу на вивіз побутових відходів. Працівниками  сектору контролю за регульованими цінами  провели позаплановий захід державного нагляду контролю щодо  дотримання вимог законодавства при формуванні, встановлені та застосуванні державних регульованих цін (тарифів) на вивіз побутових відходів.

 

Перевіркою встановлено, що до складу собівартості  уже затвердженого тарифу включені економічно-необґрунтовані витрати,  чим порушено норми Закон України «Про ціни та ціноутворення» та Закон України «Про житлово-комунальні послуги».

 

Таким чином, відповідно до Припису Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, зобов’язано суб’єкт господарювання, який надає послуги з вивезення побутових відходів провести перерахунки  населенню на суму 25,3 тис. грн та привести діючий тариф  відповідно до норм  законодавства України. Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

 

підготувала Людмила Маліброда

 

 

Соціальна реклама

Попередня стаття

Сьогодні відомому композитору Володимиру Івасюку виповнилося б 70 років (Відео)

Наступна стаття

Тернопільський сквер офіційно назвали «Сквером волонтерів пам’яті Віктора Гурняка»

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.