Цієї весни на Тернопільщині до війська покличуть 570 юнаків

570 юнаків з Тернопільщини цієї весни поповнять лави Збройних Сил України. Призов розпочнеться 1-го квітня і триватиме упродовж трьох місяців. За цей період повістки вручать 21 тисячі юнаків, з них для військової служби відберуть 570 осіб.

 

Призовникам обіцяють матеріальну допомогу у розмірі двох мінімальних заробітних плат. Гроші виплатять на старті служби. Також за призовниками зберігається місце роботи і заробітна плата.

 

«Призовники, які підуть служити, отримають грошову винагороду – це дві мінімальні заробітні плати. Відразу будуть оформлені банківські карти, і перераховані гроші. Окрім цього, за ними зберігатимуться робочі місця, якщо вони працюють, ну і звісно середня зарплата. Варто зазначити, що військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні, забезпечуються спецформою, триразовим харчуванням, проживанням. А при звільненні також передбачені грошові виплати у розмірі восьми посадових окладів. Юнаки будуть відправлені у навчальні центри військових підрозділів, у жодному випадку вони не братимуть участь у бойових діях», – повідомив на брифінгу т. в. о. обласного військового комісара Микола Бойко.

 

 

Призивні комісії в області вже розпочали роботу. Упродовж призиву, який триватиме з початку квітня до кінця червня, прийти до військкоматів повинні юнаки від 18 до 27 років, не чекаючи повістки. На службу відправлятимуть чоловіків від 20-ти років, які придатні за станом здоров’я. Нагадаємо, термін служби в армії становить: 18 місяців – для призовників, які не мають вищої освіти; 12 місяців – для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра.

 

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Тернополяни мають сказати, демонтувати чи ні пам’ятник Пушкіну у центрі міста

Наступна стаття

Житель Теребовлянщини напав і пограбував тернопільського таксиста

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.