9 березня – День народження Тараса Шевченка

Надзвичайно талановитий український поет і художник, прозаїк і етнограф Тарас Григорович Шевченко народився 9-го березня 1814-го року в сім’ї кріпосного селянина. Проживав у селі Моринці, Київської губернії, що нині є Черкаською областю.

 

Про біографію поета написано немало. Поезію Тараса Шевченка перекладено більш, ніж ста мовами світу. Український майстер Микола Сядристий створив найменшу у світі книжку “Кобзар”, розміром трохи більше половини квадратного міліметра. Це майже у 19 разів менше від найменшої японської книги. Сторінки настільки тонкі, що перегортати їх можна лише кінчиком загостреного волоска. Зшито книгу павутинкою, а обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника.

 

Творчість Тараса Шевченка – це його душа, в ньому він був чесний, добрий і нескінченно багатий.

 

Попередня стаття

До 8-го березня почали курсувати додаткові потяги через Тернопіль

Наступна стаття

Тернополяни знову можуть оплатити за спожиту електроенергію онлайн

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.