Пенсіонерам області виплачують підвищені пенсії й індексацію за попередні роки

Проект TERNOPILTIME

Боротьбу з бідністю оголосили в Україні серед людей літнього віку. У березні-квітні пенсіонери, які мають мінімальні виплати і великий стаж, отримають додаткову фінансову допомогу у розмірі 2400. Виплати стали можливими завдяки надходженням до Пенсійного фонду України від розмитнених «євроблях».

 

«Це невиплачена індексація за 2015; 2016 роки. Одноразові виплати отримають насамперед ті пенсіонери, пенсії яких нижчі 1669 грн., і хто має страховий стаж 30 – 35», – заявив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір.

 

Окрім цього, пенсіонерам області повели перерахунок виплат. В результаті більшості з них дещо підвищили пенсії. Середній рівень підвищення – від 100 до 200 гривень.

 

 

«Щорічний перерахунок пенсій передбачений на законодавчому рівні ще з 2004-го року. Законом від 3-го жовтня 2017-го року таку диспропорцію усунуто і проведено осучаснення пенсійних виплат. Цим законом змінено порядок нарахування. Пенсія щорічно перераховується шляхом збільшення показника середньої заробітної плати, який використовується для обчислення розміру пенсій. Порядок перерахунку щорічно затверджується Кабміном. З березня цього року перерахунок проведено з врахуванням коефіцієнту індексації 17%. В результаті перерахунку підвищення не може бути нижчим, ніж сто гривень», – каже заступник начальника управління пенсійного забезпечення ГУ ПФУ в області Ольга Мандзяк.

 

 

Додамо, з першого березня середній рівень пенсій в Тернопільській області – 2509 грн. Мінімальна пенсія залишається на попередньому рівні і становить 1497 гривень. Наступне підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних заплановане на липень.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопільщині продовжують фіксувати порушення виборчого законодавства (Відео)

Наступна стаття

«Піклуватися про людей в полі», – тернополяни про повноваження президента (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.