У Тернопільському дитсадку спалах кишкової інфекції

П’ятеро дітей з Тернопільського садка №14 звернулися до лікарів з ознаками кишкової інфекції. У двох з них діагноз підтвердився. Лікарі констатували ротавірусну інфекцію. Наразі триває епідрозслідування.

 

Як повідомила прес-секретар Держпродспоживслужби Наталія Гресько, на період активного вогнища інфекції, навчання в одній з груп ДЗ призупинили. Експерти з’ясовують обставини, що могли стати причиною групової інфекції. Такий випадок на Тернопільщині цього року зафіксований вперше, – зазначила завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

 

 

«У дитячому садочку була проведена дезінфекція, також усі необхідні профілактичні заходи. Остаточних висновків щодо поширення інфекції наразі не можемо повідомити. Поки що тривають вірусологічні та бактеріологічні дослідження, а також проходять необхідні обстеження всі особи, які контактували з хворими. Ознаки інфекційного захворювання були виявлені у п’яти дітей із цього садочка. Зокрема до інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні 9 березня потрапило 4 дітей, ще 1 дитина -10 березня. Відтак інфекцію було підтверджено у двох дітей. Що стало причиною, буде з’ясовано в результаті епідрозслідування. Наразі спеціальна комісія з’ясовує, як було організоване харчування дітей, як зберігалися продукти, чи були дотриманні правила зберігання».

 

Додамо, минулої осені у цьому ж дошкільному закладі виявили сальмонельоз. В результаті епідрозслідування встановили, що збудник хвороби поширився через неякісне м’ясо. Яка причина цього спалаху, буде відомо після завершення розслідування.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

«Голосування відбитком пальця вигідніше», – тернополяни про вартість бюлетенів на вибори (Відео)

Наступна стаття

Львівський Танцювальний Клуб представив найліричніший кліп “Вона”

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.