Колишні працівники радгоспу “Тернопільський” 25 років намагаються повернути паї (Відео)

Йосип Бойко стоїть під стінами тернопільського економічного університету. Оббивати пороги керівників, за стільки років,стало звичною справою. Бо вже чверть століття він, як і майже півтисячі колег, намагаються повернути законні паї. У 94-му радгосп, який займався овочево-фруктовим виробництвом мали приватизувати. Проте Міністерство сільського господарства, раптом передало підприємство Міністерству освіти, а те в свою чергу місцевому університету, для наукової діяльності. Відтоді, кажуть працівники, повернути законні землі так і не вдалося.

 

“З року в рік обіцяють, що паї вовернуть. Проте, як показує час, це тільки обіцянки”, – каже  колишній працівник радгоспу Йосип Бойко.

 

Зараз колишні працівники підприємства у відчаї. За 25 років вони вдавалися до різних методів привернення уваги. Перекривали дороги, збиралися під стінами владних установ та навіть особисто вручали президенту лист зі скаргами.

 

“Вже більше 10-ти разів ми були в ОДА, а якщо скласти всі наші листи-жалоби, то вийшла б метрова товщина”, – зазначає колишній працівник радгоспу Леонід Іванюк.

 

Нині ректор вишу Андрій Крисоватий у відпустці. Його виконуючий обов’язки зазначає, що освітній заклад не заперечує у передачі землі колишнім працівникам радгоспу. Ба більше, готові хоч сьогодні повернути паї, якщо таке рішення прийме Міністерство.

 

“Люди хочуть, щоб це питання вирішили одразу. Проте потрібен час”, – повідомляє в. о. ректора ТНЕУ Микола Шинкарик.

 

Сьогодні Микола Шинкарик каже, у документах на землю все вірно, проте показувати їх на камеру відмовляється. Колишні ж працівники кажуть, рішення було незаконним, бо приймалося без їхньої згоди.

 

“Рішення було незаконним ще й тому, що об’єкти Міністерства освіти приватизації не підлягають”, – додав колишній працівник радгоспу Леонід Іванюк.

 

Процедура передачі не була чіткою, зазначає народний депутат України Тарас Пастух. Допомогти людям із законним вирішенням цього питання в «Об’єднані «Самопоміч» намагаються вже кілька років. Та віз понині там.

 

“Пробелема до сьогодні не вирішується для того, щоб продовжити термін перебування цієї землі в складі ТНЕУ”, – розповідає народний депутат України, член «Об’єднання «Самопоміч» Тарас Пастух.

 

Колишнє підприємство – нині єдине в Тернопільській області, яке не розпаювали. Проте, громада готова йти на поступки та врахувати інтереси працівників ТНЕУ. Якщо ж до 25 березня не вдасться повернути хоча б частину земель, тернополяни знову перекриватимуть дорогу.

 

Юліана Діткун, Сергій Русаков у Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі «Ощадбанк» почав виплачувати готівкову субсидію

Наступна стаття

Заступник керівника Центрального штабу Анатолія Гриценка Микола Томенко зустрівся з тернополянами (Наживо)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.