Тернопільську окружну виборчу комісію ТВО №163 офіційно розпустили

12 березня у Центральній виборчій комісії відбулося засідання стосовно Тернопільської ОВК територіального виборчого округу №163. У результаті – її розпустили. Причина — порушення вимог закону «Про вибори Президента України».

 

За попередньою інформацією, ОВК при формуванні дільничих виборчих комісій порушила норми виборчого законодавства та призначило на керівні посади в дільничих виборчих комісіях людей з порушенням принципу квотності.

 

Згідно з законом, кожний суб’єкт подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій (крім Міністерства закордонних справ України) має право на пропорційну частку кожної категорії керівних посад у дільничних виборчих комісіях. Частка керівних посад для кожного суб’єкта подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій в межах територіального виборчого округу визначається відповідно до кількості кандидатур, включених від цього суб’єкта до складу дільничних виборчих комісій, у відношенні до загальної кількості осіб, включених до складу дільничних виборчих комісій. Особа, включена до складу дільничної виборчої комісії за поданням голови окружної виборчої комісії (для закордонної виборчої дільниці – за поданням Міністерства закордонних справ України), може бути призначена на керівну посаду в цій комісії тільки у разі відсутності кандидатур на таку посаду від кандидатів на пост Президента України. Розподіл керівних посад між суб’єктами подання в межах часток, визначених відповідно до цієї частини, визначається окружною виборчою комісією (для закордонної виборчої дільниці – Центральною виборчою комісією). При цьому повинна бути дотримана приблизна рівномірність територіального розподілу посад, отриманих представниками кожного суб’єкта подання. В ОВК ТВО №163 ці норми були порушені.

 

Для того, щоб не ставити під сумнів вибори в окрузі з центром в Тернополі, ЦВК прийняло рішення розпустити окружну виборчу комісію і сформувати нову. До 16 березня мають також утворити ДВК в межах територіального виборчого округу №163 з неухильним дотриманням вимог закону.

 

Нагадаємо, що кількісний склад ОВК у ТВО №163 налічував 36 членів.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Через масовий відстріл на Тернопільщину щороку повертається все менше лелек

Наступна стаття

ЦВК розпустила тернопільську окружну виборчу комісію (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.