Біля Тернопільської ОДА вишикувались автівки для амбулаторій. Їх передадуть в села

29 сучасних спецавтомобілів вишикувалися перед Тернопільською ОДА. Транспорт придбали для 19 нових амбулаторій, які мають збудувати, і для 10 вже відремонтованих медичних закладів краю. Автівки обслуговуватимуть сільське населення. Їх вартість – 12,5 мільйонів гривень.

 

На Тернопільщині функціонують 36 закладів охорони здоров”я медико-санітарної допомоги та 24 окремі центри медико-санітарної допомоги, 6 з яких діють у складі ОТГ. Окрім цього, працюють 9 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Усі заклади первинної медичної допомоги повністю підключені до електронної системи.

 

Як вже зазначалося,  цього року в краї планують збудувати 19 нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини на суму 143 мільйони гривень. Оснащення цих закладів обійдеться у 28 мільйонів гривень. Реконструкції та капітального ремонту потребують 80 амбулаторій. Вартість оснащення цих закладів становитиме 120 мільйонів гривень. Окрім цього, потрібно ще 67 мільйонів гривень на придбання 134 автомобілів, якими користуватимуться сімейні лікарі.

 

Також зараз у медицині триває перехід на систему “гроші ходять за пацієнтом”. Населення краю визначається з лікарем та підписує з ним угоду. Декларації вже підписали 746 тисяч 351 жителів, що становить 71% від їх загальної кількості. Лідирують Бережанський, Монастириський та Гусятинський райони, менш активні жителі Борщівщини.

 

Якщо раніше держава утримувала медичні заклади, то тепер оплачує конкретний пакет медичних послуг, наданий пацієнтам у цьому закладі. З липня установи отримували одночасно оплати за пацієнтів, які підписали декларації з лікарями, і за тих осіб, які проживають на території закладу, але ще не обрали лікаря. На людину, яка не підписала договору, минулоріч держава виділяла 240 гривень на рік, з січня 2019-го – 120 гривень. З квітня перехід на систему «гроші ходять за пацієнтом» планують завершиити, на кожного пацієнта буде виділено 370 гривень/рік із застосуванням вікових критеріїв.

 

 

Попередня стаття

«Ми повинні зробити все, аби вибори відбулися чесно», – кандидат в президенти Анатолій Гриценко (Відео)

Наступна стаття

У Чорткові дитина згоріла живцем у електрощитовій

One Comment

    Avatar
  • Закривають діючі ФАПи! То чи можна вірити, що побудують нові?

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.