Сьогодні у Ватикані відбудеться чин благословення корони Чудотворної ікони з Тернопільщини

Сьогодні, 29 березня, у Ватикані відновлять почитання Чудотворної ікони розп’яття Спасителя із Зарваниці. У Базилиці Святого Петра відбудеться чин благословення корони Тернового вінка Святійшим Отцем Франциском Папою Римським.

 

Із Тернопільщини, на запрошення ректора собору о. Марка Семегена, святиню привезли о. Роман Дутчак, відповідальний за паломництво ікони, та отець Ігор Засійбіда, адміністратор Марійського Духовного Центру «Зарваниця», повідомляє

прес-служба Товариства «Свята Софія»

 

Ікона Розп’ятого Спасителя була знайдена мешканцем Зарваниці у 1728 році. У 1742 році вона була визнана чудотворною та коронована митрополитом Атанасієм Шептицьким. Проте під час Другої світової війни образ зник.

 

З ініціативи архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка для віднови культу почитання ікони було створено копію, яка, після повернення з Рима, постійно перебуватиме в Соборі Зарваницької Матері Божої.

 

Підготувала Наталія Луків

Фото: прес-служба Товариства «Свята Софія»

 

Попередня стаття

Пацієнти з “червоного списку” залишаться без фінансування

Наступна стаття

У Тернополі врятували малюка, який застряг між ребрами батареї

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.