У КВУ проаналізували програми Зеленського і Порошенка

Центральна виборча комісія у вівторок, 2 квітня, опрацювала 99,12% протоколів дільничних виборчих комісій про підсумки голосування на виборах Президента в першому турі. Володимир Зеленський набрав 30,23% голосів. За Петра Порошенка проголосували 15,92%. Юлію Тимошенко підтримали 13,39% виборців.

 

Наразі підраховано 18 млн 707 тисяч 718 голосів виборців, – повідомила ЦВК. Вихід двох лідерів у другий тур виборів буде оголошено в результаті підрахунку всіх голосів.

 

 

 

«Основні повноваження Президента – це зовнішня політика і безпека. Щодо зовнішньої політики, то у програмі Зеленського визначено, що Україна рухатиметься до НАТО та інших безпекових об’єднань. Петро Порошенко наголошує вже на вступі до Євросоюзу та НАТО. Тобто різниця навіть у цьому аспекті присутня. Аналогічно зазначено у програмі Смешка. А от щодо Юлії Тимошенко, то її програма дещо зближена із Зеленським, аніж з Порошенком. Щодо окупованих територій, то Зеленський каже, що це питання буде вирішуватися серед підписантів Будапештського меморандуму, йдеться про повернення територій без військового втручання. Петро Порошенко не відкидає військовий варіант повернення територій. Безпека базується на підтримці армії, чому надає перевагу Порошенко. Кошулинський, Смешко також у цьому питанні на боці Порошенка» – каже експерт Тернопільського обласного осередку Комітету Виборців України Ігор Ковалик.

 

 

Додамо, Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка, які проходять у другий тур президентських виборів. Відповідно до закону, такі дебати проводять в останню п’ятницю перед днем повторного голосування, тобто 19 квітня, між 19 та 22 годинами в прямому ефірі тривалістю не менше 60 хвилин. Кандидати мають брати участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів взяти участь у теледебатах або неможливості його участі, час надається іншому кандидату.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Один магазин – одна вивіска: тернополяни голосують проти реклами

Наступна стаття

У Тернополі відбулись перші в Україні автозмагання “Джімхана” (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.