Водійка на Тернопільщині вчинила смертельне ДТП, бо купила права

Поліцейські Борщівщини викрили схему фальсифікації документів в одній з автошкіл районного центру. Резонансу цій історії додала смертельна ДТП, причетною до якої виявилася одна з учениць приватного закладу, де готували майбутніх водіїв.

 

– 26 травня о 19.20 на в’їзді в Плебанівку Теребовлянського району стається жахлива ДТП. Автомобіль  «Шевроле» за кермом якого перебуває 19-річна жителька Борщівщини, злітає з дороги і врізається в стовбур дерева. Травмованих троє: водійка, її друг, котрому, до слова, належав автомобіль, та 17-річна родичка кермувальниці. Наступного дня неповнолітня дівчина помирає від отриманих травм.

У процесі досудового розслідування з’являються «цікаві» деталі. Виявляється, 19-річна борщівчанка разом з друзями того дня прямували до Тернополя, аби відсвяткувати отримання нею водійського посвідчення. Дівчина тільки зранку склала іспити в сервісному центрі й отримала документ, повідомляють деталі ДТП у відділі комунікації поліції Тернопільської області

Як розповів начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук, в ході досудового розслідування стало відомо: двоє працівників приватного підприємства, що займається підготовкою водіїв категорії «В», сфальсифікували документи щодо відвідування занять, навчання на автотренажерах і водіння транспортних засобів 19-річною ученицею. Підтвердила це й інформація з бази даних «Аркан»: дівчина у період навчання в автошколі насправді перебувала за кордоном.

Виявилося, у навчальній групі «заочно» здобувала теоретичні знання та навики водіння не лише підозрювана у вчиненні ДТП 19-річна борщівчанка. Поліцейські знайшли ще одного «учня», котрий отримав необхідний пакет документів для того, аби стати водієм категорії «В», проте жодного разу так і не відвідав автошколи, бо теж в період навчання був за межами країни.

Підозрюваним у підробці документів слідчі Борщівського відділення поліції оголосили обвинувачення за частинами 1 та 4 статті 358 ККУ. Долю горе-викладачів вирішить суд.

До суду скеровано і кримінальне провадження за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди. 19-річній  підозрюваній, котра внаслідок аварії отримала інвалідність, доведеться нести відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху зі смертельними наслідками.

Попередня стаття

До Тернополя привезли копію чудотворної ікони Розп’яття Спасителя

Наступна стаття

Мотоцикліста, який на Чортківщині спричинив ДТП і втік, знайшли в лікарні

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.