На Тернопільщині браконьєри виловили риби на півмільйона

Близько півмільйона гривень сягає сума збитків від  незаконного вилову риби на Івачівському водосховищі, – повідомив керівник ГО «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об’єщик. Браконьєрів виявили місцеві рибалки. В результаті –  у порушників вилучили більше трьох тисяч рибин, деякі з них рідкісні.

 

«У сітках, які було вилучено у браконьєрів, знаходилися карасі, плітки, краснопірки, більше 3000 рибин загальною вагою майже 500 кг. Тож внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів завдана державі шкода склала майже 500 тисяч гривень. З метою встановлення осіб причетних до незаконного вилову риби на місце події викликали працівників державної екологічної інспекції, а також оперативну групу поліції для проведення слідчих дій».

 

На березі бази Івачівського водосховища було виявлено 8 ятерів, – зазначив голова Тернопільської організації товариства мисливців та рибалок Григорій Каліновський. У браконьєрських сітках знаходилося понад 3000 рибин. Наразі екологічна інспекція підраховує суми збитків. На місці злочину працювала слідчо-оперативна група ГУ Нацполіції в області. Браконьєрам доведеться компенсувати завдану державі шкоду, а також заплатити штраф. Розмір санкції визначать в результаті розслідування.

 

 

Вікторія Неборак

 

 

 

Попередня стаття

Внаслідок стихії у 220 домогосподарствах Тернопільщини немає газу (Відео)

Наступна стаття

Аварійний будинок у центрі міста загрожує життю тернополян (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.