Іноземні волонтери знайомлять діток Білецької громади з культурою своїх країн (Відео)

Літо без кордонів. У Білецькій громаді стартував табір «EcoMind». Сотня дітлахів з сіл Біла та Ігровиця  проведуть тиждень з іноземними волонтерами: з Туреччини, Індії та Китаю. Ігри, квести та змагання – англійською мовою. Емоції від нових знайомств переповнюють учасників табору.

– Ми сьогодні познайомилися з турками та індійцями. Дуже цікаво, що вони їдять, які традиції, – Віка.

– Мені цікава англійська мова і люди з інших країн, – Вероніка.

Поділитися культурою й знаннями про рідну країну приїхала 20-річна туркеня Меліке.

– Я тут, тому що хочу покращити англійську, познайомитися  з іншими людьми, дізнатися про їхню культуру. Також хочу розповісти про свою країну, культуру, – волонтерка з Туреччини Меліке.

Волонтерка з Індії Шрілаті хоче звернути увагу діток на екологічні проблеми.

– Україна дуже красива, я бачила світлини, тому вирішила приїхати і побачити ці місця. Діти дуже красиві й світлі. Я хочу поговорити з ними про екологічні проблеми та покращити ту ситуацію, яку маємо, – волонтерка з Індії Шрілата.

Активний відпочинок і спілкування із закордонними гостями зацікавили дітей. Тож учасників прийшло більше, ніж зареєструвалося.

– Прийшло більше тих, хто не реєструвався. Найголовніше – це практика іноземної мови, що може бути краще за спілкування з самими носіями, – працівник апарату відділу освіти Білецької ОТГ Лілія Бачун.

Табір «EcoMind» організовують в Білецькій громаді вперше з допомогою відокремленого підрозділу ВМГО «AIESEC» в Тернополі. Понад три сотні діток з сіл ОТГ зможуть провести канікули весело і з користю.

– У нас новостворена громада і ми хочемо щось корисне зробити для діток, бо вони – наше майбутнє, –  голова Білецької ОТГ  Дмитро Малик.

– Табір крутий, – Денис.

– Ми дуже задоволені цим днем,  – Вероніка.

Наступного тижня розпочнеться табір у селі Великий Глибочок, згодом у селі Плотича. Приєднуватися можуть усі охочі.

Попередня стаття

У ДТП на Тернопільщині загинула 20-річна водійка

Наступна стаття

З синцями в лікарні. До 7-місячної дівчинки мама не навідується

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.