Рідні загиблого бійця, Євгена Герасевича, просять підтримати його побратима Тараса Пастуха

З одного окопу. Народний депутат України Тарас Пастух шепоче молитву на могилі побратима. Євген Герасевич – один з трьох військовослужбовців, який під час обстрілів в Дебальцеве пішов на поміч солдату Миколі. Пораненого бійця знайшли та рятівники не повернулись.

 Наші протрималися майже до останніх днів виходу з Дебальцева, троє загинуло 17-го числа лютого, 18 ми вже вийшли, а вони загинули 17-го, – заступник командира розвід роти 128 ОГПБ ЗСУ (2014–2015 рр), побратим Петро Горзов («Варшава»)

Батько у безнадії провести в останню путь сина, як героя,  повернувся зі Сходу додому.  Проте, тіла Євгена не було. За  17 днів домовину з останками старшого солдата привіз Тарас Пастух.

Батько загиблого військовослужбовця Євгенія Герасевича Анатолій каже:

 Тіла ми тоді не знайшли, помагали прикордонники. Обходили весь госпіталь, обїздили всі блокпости, 6-го числа подзвонив Тарас – сказав, шо найшли Женю і везуть додому.

Поховали Євгена у рідному Могилів-Подільському на Вінничині.  Військові, які вижили, стали опорою сім’ям у чий дім прийшла пустка.  Рідним, подружжя Герасевичів, нині вважає Тараса Пастуха, який часто приїздить просто так, а бува, що із відрядження заїжджає, телефонує.

Тарас пригадує, коли вперше  подавав документи в ЦВК Євген Герасевич написав йому: закінчення війни залежить від роботи  парламенту. Цьогоріч йти у Верховну раду вже просили батьки Євгена.

Мама загиблого військовослужбовця Євгенія Герасевича Тетяна розповідає:

Коли ми почули про те, шо він вагається ми його просто попросили: ідіть тому шо для того, шоб допомагати хоча би нам, родинам загиблих, хоча би для того, шоб люди памятали про то, шо в нас в країні була, є, і ше невідомо скільки буде війна.

Батько загиблого Євгена впевнений, що така людина,  як Тарас Пастух  повинен бути у Верховній  Раді, адже він пройшов війну, знає всі потреби людей і що відбувається у нашій державі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Змінити місце голосування на позачергових парламентських виборах можна до 15 липня

Наступна стаття

Він гарантує високі зарплати та соціальний захист, – директор СГ ТОВ «Вікторія» Степан Маціборка про Івана Чайківського (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.