«Хотів злетіти й завис». На Тернопільщині рятують лелеку

На Борщівщині у селі Вовківці жителька Надія просить допомогти лелеці. Птах намагався злетіти з гнізда, але завис.

– Це молодий лелека. Він вилітав з гнізда і повис на електричному стовпі. Закім ми домоглися, щоб електрик його зняв, птах був зовсім обезсилений. У нього переламана ніжка в двох місцях, вище і нижче коліна. Нога лелеки була обмотана капроновим шнурком, –  розповідає жителька с. Вовківці Надія.

Лелеку додому забрала пані Надія. Його дивились місцеві ветеринари, наклали шини на ногу, але один перелом вже давній, другий свіжий. З поламаного ногою він не може літати. Жінка каже, люди винні у тому, що трапилося.

–  Ми викидаємо весь непотріб куди-небудь. Капроновий шнурок вріс в ногу птахові настільки, що кісточка вище коліна зламалася. Ми ледве витягли той шнурок. Зараз його підгодовуємо: даєму рибку, але ще вчора птах сварився, а нині зовсім сумний.

Зараз лелеці потрібна перетримка: господарство, садиба, де міг би розташуватися птах. Було б добре, якби його оглянули фахівці. Лелеку, каже пані Надія, можна відвести в Галич в реабілітаційний центр, та жінка не має змоги. Тому просить зголоситися усіх, хто може допогти лелеці.

На жаль, повідомила пані Надія, лелека помер. Він був дуже виснажений, каже жінка. Але за ці дні його полюбили всі діти на вулиці. Не знає, як повідомити малечі, яка хотіла врятувати свого друга.

Попередня стаття

У Тернополі продавець наздогнав зловмисника з краденим товаром

Наступна стаття

Український ОТТ-провайдер за кордоном Mediacast.TV відмовився транслювати телеканали «112 Україна», «ZIK», «NewsOne» та «Максі-ТВ»

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.