У Тернополі подорожчає вода (Нові тарифи)

4 вересня в приіщенні “Тернопільводоканалу” відбулося засідання, участь у якому взяли завідувачка сектору НКРЕКП в Тернопільській області Оксана Трут та заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський. Обговорили проект постанови (зі змінами) щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2019 рік, схваленого 23 серпня Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Врахувавши витрати “Тернопільводоканалу” на електричну енергію, заробітну плату та обслуговування кредитних проетів Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Нацкомісія у проекті постанови схвалила збільшення тарифу на централізоване водопостачання на 8,10%, централізоване водовідведення – на 11,43%. Сспоживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – на 9,95% . 

Таким чином тарифи становитимуть:

– на централізоване водопостачання – 7,21 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);

– на централізоване водовідведення:

споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 4,20 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);

споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 9,46 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

Орієнтовно з другої половини вересня споживачі “Тернопільводоканалу” сплачуватимуть 20 гривень за один кубометр води.

Нові тарифи стануть чинними після публікації відповідної інформації в “Урядовому кур’єрі”. Перед тим має відбутися ще одне засідання НКРЕКП, на якому розглянуть постанову.

Попередня стаття

Реконструкція футбольного поля у парку “Топільче” обійшлася Тернополю майже у три мільйони гривень

Наступна стаття

Тернополянка Марія Полянська стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.