Розвиток туризму залежить від соціально-відповідальних підприємців, – Тарас Демкура (Відео)

Вклад у промоцію Тернопілля – один із найважливіших для розвитку. У Всесвітній день туризму керівники області відзначали краян, які роблять значний внесок у популяризацію Галичини та Поділля. Дякували, бо кажуть: їхніми зусиллями, про Тернопільщину дізнається світ.

«Я від себе особисто, від ОДА хочу вас привітати з цим прекрасним днем, побажати вам, перш за все, натхнення в роботі , цікавої роботи, а я впевнений що вона цікава. І звісно побажати, щоб робота була оцінена і почута людьми, зрозуміла», – сказав заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов.

«Сьогодні на урочисті заходи запрошенні люди, які є енергетично важливими для туризму. Як ви бачите, це більше представники з районів, вони всі є рушіями туризму в районах. Ті люди, на яких туризм тримається», – вважає начальник управління туризму Тернопільської ОДА Ростислав Яцків.

Щороку сума дотування туристичної галузі, – розповідає начальник управління туризму Тернопільської ОДА Ростислав Яцків, збільшується. Владають в комунальні підприємства. Ці структури найбільше популяризують область. Та привабити гостей все одно не просто, – зізнаються керівники місцевих центрів туризму.

«Більше працюємо в форматі креативу. Два наших салогани: «Міст багато файне одне» та «Чкурни в Тернопіль на вихідні». Ми розробляємо туристичний портал, сьогодні він вже в бетаверсії», – повідомив директор КП ТІЦ Тарас Ковальчук.

«Ми зробили 4 велосипедних маршрути протяжністю 200 км, промаркували їх, закупили велосипеди. Наш парк організовано робить промотори, щоб люди бачили, що можна їздити. На щастя, тими маршрутами вже користуються туристи», – сказав директор Національного природного парку «Кременецькі гори» Микола Штогрин.

Єдиний бізнесмен, якого нагородили з нагоди свята – власник музею старовинних авто «Ретрокортеж» та співзасновник етногалереї «Спадок» Тарас Демкура. У своїх проектах підприємець вважає пріоритетними соціальні та екологічні напрями. Їх намагається впроваджувати на Тернопіллі. І щоразу, мандруючи світом, розповідає про батьківщину.

«Підприємців тут взагалі сьогодні не було. Єдиний Тарас Демкура, але він не як підприємець, а як керівник еко-проекту. Ми навіть говоримо, що це міжнародний еко-проект, всеукраїнський еко-проект, який по всій Україні просувається. Ми Тараса Володимировича нагороджуємо щороку, бо він постійно робить щось нове. Це людина енерджайзер, яка постійно щось вигадує, запускає якийсь стартап, сам його очолює. Ну як не нагородити його? Він є амбасадором нашого Тернопілля у світі», – впевнений начальник управління Туризму Тернопільської ОДА Ростислав Яцків.

Вкладати у туризм, каже пан Тарас, це соціально відповідальне підприємництво. Воно тільки починає розвиватись в Україні, але вірить, що за цим напрямком – майбутнє.

«Дуже шкода, що на цьому нагородженні ми були одними підприємцями, хотілось би, щоб інші підприємці, ресторатори активніше долучалися до таких ініціатив. Я думаю, що зараз громадськість стає соціально відповідальною. Взагалі соціально відповідальний бізнес має набирати великих обертів. Я знаю, що на наступний рік на нагородженні буде багато підприємців, які так само будуть створювати ініціативи, цікаві стартами», – поділився перший віце-президент Національної туристичної організації Тарас Демкура.

Рік тому Тарас Демкура започаткував проект «Життя в стилі ЕСО». До ініціативи закликає приєднуватись компанії, які формують враження в туристів.

«Він є засновником проекту «Життя в стилі ЕСО». Її підтримала Національна туристична організація. Ми маємо можливість надавати сертифікацію готелям і ресторанам і надаємо відзнаки за те, що підприємства користуються еко-продукцією», – розповіла помічниця голови ГО «Туристична асоціація Тернопілля Тетяна Фарина.

Завдяки внеску сімейства Демкур у розвиток краю Тернопільщина відома проектом «Під Зорею Пінзеля», виставка якого побувала в Луврі, традиційним ретро-пробігом історичними місцями області «Золота підкова», музеєм старовинних автомобілів та виставкою давніх вишиванок з усіх регіонів, що зібрані в етно-галереї «Спадок».

«Ми живемо на Тернопіллі, тут народились наші діти-прадіди, ми стараємося примножувати наш край, бо маємо багату вікову культурну спадщину, але треба позиціонувати це, розказувати і вивчати», – переконаний перший віце-президент Національної туристичної організації Тарас Демкура.

Тарас та Ірина Демкури переконані: Тернопільщина – надзвичайне місце на землі, нею має пишатись кожен уродженець краю, з нею має познайомитись кожен українець.

 

Попередня стаття

Вода у Чорткові подорожчає до 35 гривень

Наступна стаття

Кабмін визначився з кандидатом на посаду очільника Тернопільщини

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.