Вода у Чорткові подорожчає до 35 гривень

З 1 листопада 2019 року загальна вартість 1 м3 водопостачання з водовідведенням у Чорткові  становитиме 29,60 грн. А з 1 березня 2020 – 35,85 грн.

Попередній тариф давно був нераціональним, пояснюють у мерії. Оскільки в місяць з абонентів за водопостачання збирають орієнтовно 900 тис. грн, а витрачають орієнтовно 1 млн 320 тис. грн.

Тариф на воду та каналізацію залежить від цілої низки факторів. У ціну закладено: заробітну плату (мінімальна зарплата з моменту останнього коригування тарифу зросла з 3200 до 4173 грн), нарахування на зарплату, енектроенергію, покупну воду, матеріали, запчастини, податки, банківські послуги, амортизація, реагенти, прибуток тощо.

У попередньому тарифі вартість 1 кВт електроенергії становила 2,02 грн (без ПДВ) для водопостачання та 2,29 грн (без ПДВ) для водовідведення, а з  червня 2019 ціна 1 кВт зросла до 3,47 грн.

Не піднімаючи ціну на водопостачання та водовідведення, бюджету міста щомісячно додатково потрібно виділяти кілька сотень тисяч гривень на відшкодування різниці в тарифах. У мерії вважають, що ці кошти розумніше використати на заміну водопровідних мереж, які подекуди ще з 1905 (!) року і які не замінювалися з того часу.

До слова, з  22 вересня у Тернополі теж зросли тарифи на воду. Споживачі, що користуються послугами водопостачання та водовідведення сплачуватимуть 20 грн за кубометр.

Попередня стаття

Тернополян запрошують долучитися до години мужності

Наступна стаття

Розвиток туризму залежить від соціально-відповідальних підприємців, – Тарас Демкура (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.