Захворюваність на грип та ГРВІ на Тернопільщині вище середнього рівня

Ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ на Тернопільщині ускладнюється. З початку епідсезону 20192020 років в області перехворіло 4,7 % від усього населення.

У січні захворіли 6 575 осіб, з них – 2 316 учнів. Про це повідомила лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру МОЗ Світлана Маціпура.

Вона заначила, що загальна захворюваність за останній тиждень склала 630,6 випадків на 100 тисяч населення. Це означає, що область перетнула середній багаторічний показник на 20,1 %. На 12 територіях області показник вище середнього багаторічного, найвищий він – у Бережанському, Борщівському, Зборівському, Тернопільському, Чортківському та Шумському районах.

За тиждень госпіталізовано 336 осіб, із них – 197 дітей. Кількість госпіталізованих зросла на 38,3 %.

З початку епідсезону зареєстровано 3 випадки смерті від грипу, лабораторно підтверджені – грип А не субтипований.
Основним заходом специфічної профілактики грипу залишається вакцинація, –наголосила лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру МОЗ Світлана Маціпура.

В області вакциновано 3 634 особи, що становить 0,35 % від загальної кількості населення. Це забезпечує лише індивідуальний захист і є недостатнім для створення колективного імунітету.

Попередня стаття

У Тернополі є пункт утилізації небезпечних енергозберігаючих ламп

Наступна стаття

Двох наркоторговців з Тернополя суд залишив під вартою, сімох відпустив під заставу (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.