У Тернополі зʼявиться новий автобусний маршрут (Фото)

У Тернополі змінять маршрути громадського транспорту. Нову мережу презентували сьогодні, 11 лютого.

У міській раді пропонують ввести новий маршрут № 21 від вул. Л. Українки до ТРЦ «Подоляни».

Буде сполучений Східний масив з вул. Бродівською. Раніше такого не було. Від гуртожитків на вул. Бродівській–Лукʼяновича швидким шляхом можна буде добратись через БГ «Епіцентр», вул. Промислову, Текстильну до Київської, – розповів начальник управління транспортних мереж та зв’язку ТМР Олег Вітрук.

Щодо маршруту № 35, пропонують заїзд від вул. Київська, через Стуса, Корольова, Купчинського – до міської лікарні № 2.

Ми пропонуємо пропустити ще один маршрут від просп. С. Бандери через вулиці Веселу, Шухевича з виїздом на вул. Бродівську. На Веселій – управління соціальної політики. Таким чином забезпечимо безпересадкове сполучення з районом Аляски, вул. Київської, лікарні № 2, Східного масиву з управлінням. Це важливо для пільгових категорій громадян, щоб вони не витрачали зайвий час на пересадки, – сказав начальник управління транспортних мереж та зв’язку ТМР Олег Вітрук.

Частину маршрутів в управлінні транспортних мереж вирішили обʼєднати. Кажуть: щоб забезпечити ефективніше використання автобусів та безпересадковий проїзд. Наприклад, маршрут № 12 доповнять частиною сьомого, який мають ліквідувати. Він курсуватиме до Збаразького перехрестя та лікарень на вул. СахароваКупчинського.

Маршрут № 25 приєднають до 15-го, щоб забезпечити громадським транспортом жителів вул. ЗолотогірськаБенцаля.

Також обʼєднають маршрути № 29 з № 28 (вул. Коновальця з Дружбою). Як зазначив Олег Вітрук, перший був завантажений лише в один бік – від вул. Коновальця до ринку. У новій мережі працюватиме 8 автобусів.

Завдяки четвертому маршруту мають сполучити Новий світ із Сонячним масивом.

Рух тролейбуса № 1 неодноразово змінювали від вересня й обрали остаточний варіант: від вул. Довженка через ринок. Зараз вирішують питання про курсування тролейбуса № 5.

Щодо майбутнього шляху автобуса № 21, були зауваження поліції. Коли це виправлять і зроблять паспорт маршруту, його впровадять як експериментальний. Всі інші зміни введуть в дію після проведення конкурсу на перевезення. Передбачають, що нова мережа запрацює у березні-квітні 2020 року.

Попередня стаття

У Зборівському районі чоловіка насмерть збив поїзд

Наступна стаття

На Тернопільщині неповнолітній зберігав наркотики

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.