У Микулинцях люди зібралися, аби не допустити приїзду евакуйованих з Китаю українців

Вчора, у мережі з’явилася інформація про приїзд людей з Китаю до санаторію «Медобори». Нині мешканці Микулинецької громади зібралися на позачергову сесію. Люди обурені, бо вважають загрозою їх приїзд з місць, де панує вірус коронавірусу.

На сесії виступив керівник санаторію «Медобори» Василь Мартинюк. Він підтвердив, що з ним розмовляли уповноважені з МОЗ, але рішення про їх приїзд остаточно ще не прийняте.

– На вихідних телефонували з МОЗ і запитували чи працює санаторій. З провінції Ухань мають евакуювати українців, хворих на коронавірус. «Медобори» розглядади як один з варіантів і сказали, що донесуть до вищого керівництва. У понеділок мала бути комісія, яку очолює Прем’єстр Міністр. В понеділок я був в Києві. У числі закладів, які відповідають вимогам може бути і санаторій «Медобори». Коли ми розмовляли з Прем’єр-Мінстром я поставив запитання, я розумію, що це консервація, для мене важливі умови, щоб мої працівники не контактували з тими, хто приїде, і комунікації не буде з жителями громади.

Вчора на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації повідомили, що офіційного підтвердження про приїзд евакуйованих з Китаю людей на територію Тернопільської області немає.

– Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Сопель повідомив, що щойно спілкувався із представниками Міністерства охорони здоров’я. Там розповіли, що заклад для двотижневого карантину шукають у кожній області.

Міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до голів Тернопільської ОДА та обласної ради щодо запобігання можливого розміщення осіб, евакуйованих з Китаю, в санаторій “Медобори”.

“Інфекційні відділення міських лікувальних закладів — лікарні швидкої допомоги та дитячої комунальної лікарні, які визначені госпітальними базовими закладами для надання медичної допомоги особам, не готові до надання повноцінної медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV”, – зазначається у зверненні міського голови Тернополя Сергія Надала до керівників області.

Він також додає, що Тернопільщина — одна з областей України, яка не має обласної інфекційної лікарні, що спричиняє подвійну небезпеку для жителів міста та області. Окрім того, за його словами, Тернопільською ОДА та обласною радою, не дивлячись на неодноразові звернення, не виділяли коштів для забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, відсутня належна вентиляція та каналізація, не підведено кисень тощо.

У документі міський голова Тернополя також просить обласну владу вжити заходів щодо запобігання імовірного розміщення осіб, евакуйованих з Китаю, в санаторій “Медобори”.

Попередня стаття

У Тернополі близько 6 тисяч порушників оштрафували інспектори з паркування

Наступна стаття

Поблизу Микулинців створили блокпости, щоб не пустити евакуйованих з Китаю українців (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.