Працівники санаторію “Медобори” погрожують страйками. Директор підтримує

Працівники санаторію «Медобори», присутні на позачерговій сесії облради, виступають проти розміщення на карантин в селі Конопківка людей, евакуйованих із Китаю. Їх підтримують й інші жителі Микулинецької громади. Кажуть: якщо до громади не дослухаються, вони будуть перекривати дороги і страйкуватимуть.

Директор санаторію «Медобори» Василь Мартинюк заявив, що підтримує громаду.

На вихідних до мене телефонували з Києва щодо розміщення людей. Я сказав: добре, ми маємо зараз місця. Приїхали представники Міністерства охорони здоров’я, щоб подивитись на умови. Пізніше на нараді ми обговорили ситуацію щодо розміщення людей. Я був готовий допомогти, якщо б підійшли умови. Та в мене були умови не робити цього, якщо працівники не погодяться і громада не дозволить. Були збори. Весь колектив виступив проти, сказали, що на роботу не вийдуть. Я на стороні колективу та громади, – директор санаторію «Медобори» Василь Мартинюк.

На запитання представників громади, якими були рішення керівника санаторію, він зазначив, що ніяких зобов’язань на себе не брав та нічого не підписував.

У мене є протокол засідання колективу, який прийняв рішення, що не буде працювати. Ніхто на цьому грошей не заробляє. Хоча це обсервація, але ризики є, бо вірус невивчений. Ставити під загрозу здоров’я людей не потрібно, – сказав директор санаторію «Медобори» Василь Мартинюк.

Нагадаємо, вчора на позечерговій сесії Микулинецької громади зібралися близько трьох сотень жителів. Люди протестували й вимагали не допустити приїзду українців з Китаю. До громади звернувся керівник санаторію «Медобори» Василь Мартинюк. Він підтвердив, що з ним розмовляли уповноважені з МОЗ, але рішення про їхній приїзд остаточно ще не прийняте. На вимогу жителів він підписав заяву, що без їхньої згоди не прийматиме на 14-денні карантині заходи людей з Китаю. Все ж опісля сесії мешканці громади продовжували чергувати на блокпостах. Вчора також вирили рови і обсипали щебенем вʼїзд у село Конопківку, де розташований санаторій «Медобори». Люди чергували всю ніч.

Попередня стаття

На сесію Тернопільської облради приїхали десятки жителів Микулинецької громади (НАЖИВО)

Наступна стаття

Не везти на Тернопільщину українців з Китаю вимагають в Президента депутати облради

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.