Повідомив про витік аміаку: жителя Бучача покарають за хибний виклик спецслужб

19 лютого 40-річний чоловік анонімно повідомив у поліцію про те, що поблизу житлових будинків у Бучачі стався витік аміаку. За неправдивий виклик спецслужб його притягнули до адміністративної відповідальності.

Згодом з’ясувалось, що аміачний запах чули на території сільськогосподарського підприємства, за межами райцентру, у так званій промисловій зоні. Але й там витоку хімічної речовини не було. Як встановили поліцейські, розповсюдженню запаху сприяла висока вологість повітря, адже в цей час із автоцистерни працівники підприємства перекачували карбамідно-аміачну суміш, яку використовують для живлення угідь з озиминою.

Правоохоронці знайшли чоловіка, що повідомив про витік хімічної речовини. Щодо нього склали адміністративний протокол за статтею 183 КУАП – завідомо неправдивий виклик спецслужб.

Витоку аміаку не підтвердили поліцейські, однак жителі Бучача теж чули його різкий запах.

Зараз у Бучачі біля інституту чути дуже різкий запах аміаку в повітрі. Є інформація, що це хімія розлилась на території агропідприємства «Весела Гора». Рятувальники та поліція прибули швидко та уже працюють», – вчора ввечері повідомив місцевий активіст Роман Довбенко та опублікував у Фейсбуці фото з події.

Цей жахливий запах чули ще о 18:00, неможливо було пройти. Дитина задихалася і йшла з закритими очами за руку, бо настільки пекли очі. Як не гадз кропить, то щось інше, – написала Ivanna Kovalenko.

Офіційну інформацію опівночі надали рятувальники:

До пункту зв’язку частини 9 ДПРЧ надійшло кілька звернень від жителів вулиць Озерянської, С. Стрільців та І. Франка м. Бучач про те, що вони чують різкий запах невідомої речовини та подразнення дихальних шляхів. Черговий караул 9 ДПРЧ Управління та працівники Бучацького ВП ГУ НП встановили, що «джерелом запаху є недостатня герметичність вузлів під час технологічного процесу перекачки аміачної води з ємності автоцистерни в іншу ємність на території одного з підприємств».
З представниками підприємства, які перекачували аміачну воду вночі, провели роз’яснювальну роботу.

Як дізнались журналісти видання «20 хвилин», «йдеться про Бучацький інститут менеджменту і аудиту. Неподалік – підприємство «Квант». Саме на його території, за неофіційною інформацією, працівники розлили чималу кількість хімічної речовини».

Попередня стаття

На блокпостах у Микулинцях продовжують стояти люди. Чекають поселення в Санжари

Наступна стаття

У Микулинцях люди не розходяться. Бояться, що евакуйованих таки привезуть (НАЖИВО)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.