Шквальний вітер зірвав покрівлю школи на Підгаєччині (Відео)

Негода 24 лютого пошкодила будівлю загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. в селі Литвинів Підгаєцького району. Шквальний вітер зірвав з даху школи 80 листків шиферу. Навчальний процес у школі продовжується. Проводиться ряд заходів, спрямованих на обмеження підтікання будівлі.

“У селі Литвинів унаслідок негоди зірвало покрівлю школи на площі 120 м кв, ще один випадок у Заліщицькому районі в селі Зелений Гай. Там пошкоджена покрівля на приватному будинку також на площі 120 м кв. Безпосередньо від управління ДСНС були два залучення працівників. Вони очищали шляхи від дерев у Козові та Старому Вишнівці Збаразького району”, – повідомив речник ДСНС області Сергій Данілін.

У зв’язку з погіршенням погодних умов в області відбулась термінова нарада з питань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Ці проблеми – під особистим контролем голови ТОДА Ігоря Сопеля, – повідомили на сторінці ТОДА.

У прес-службі облдержадміністрації зазначили, що триває активна робота над відновленням електропостачання та оперативним усуненням наслідків негоди.

Внаслідок негоди постраждала будівля школи у с. Литвинів Підгаєцького району. Там частково зірвано шиферне покриття. Також частково зірвано металочерепицю з покриття павільйону на території дитячого садка «Журавлик» у м. Підгайці. Окрім цього постраждала покрівля приватного житлового будинку у с. Зелений Гай Заліщицького району. Постраждалих серед людей немає.

Очільник області наголосив на важливості безпеки громадян та відновленні електропостачання.
«Необхідно вжити усі заходи, щоб створити безпечні умови для дітей у пошкоджених будівлях навчальних закладів. Для нас безпека громадян – на першому місці», – наголосив Ігор Сопель.

Голова ТОДА доручив здійснити аналіз місць, де найчастіше виникають стихійні явища і аварійні ситуації, щоб не допустити трагічні випадки та уникнути падіння дерев.

Забезпечено безперебійний проїзд автошляхами області. Підрядні організації усувають наслідки негоди з придорожніх смуг.

Нагадаємо, внаслідок ускладнення погодних умов, що супроводжувались сильними поривами вітру зі швидкістю до 30 м/с, на території Тернопільської області станом на 9:00 24 лютого знеструмлені 108 населених пунктів. У ДСНС зафіксували 26 повалених дерев на проїжджих частинах.

Більше: Зірвані дахи та повалені дерева. Негода наробила біди на Тернопільщині

Попередня стаття

Через негоду на Тернопільщині поїзди можуть курсувати із затримками

Наступна стаття

Ногою в груди – за зауваження. Знайшли хулігана, який побив працівницю ринку (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.