У церкві на Тернопільщині знайшли ікони, яким понад 100 років (Фото)

Давні ікони 28 лютого знайшли в церкві села Мар’янівка Тернопільського району.

Настоятель храму УГКЦ о. Іван Зозуля разом зі старшим братом Петром Костиком і майстрами здійснювали підготовчі роботи перекриття храму і побачили ікони, яким 126 років. Про це йдеться на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

«Радісна знахідка відкриває нам автентичну духовну спадщину нашої парафії, – розповідає о. Іван Зозуля, декан Великоберезовицький. – Що більше: ми отримали підтвердження, що головними фундаторами храму була сім’я Романа та Ксенії Малевичів. Це безумовно нові цінні знахідки для історії сакрального мистецтва УГКЦ та парафії у с. Мар’янівка».

Священик також повідомив, що за участі комісії у справах сакрального мистецтва Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ громада парафії відреставрує знайдені ікони.

Світлини ікон можна переглянути на сайті парафії https://homilia.io.ua/album899489.

Попередня стаття

“Свято там, де ми”: у Тернополі виступив гурт “Лісапетний батальйон” (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі Ольга Сумська презентує дебютну колекцію одягу (НАЖИВО)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.