Обманули навіть сліпу бабусю. На Тернопільщині затримали телефонних шахраїв (Відео)

Шість тисяч доларів, 50 тисяч гривень, дві іномарки, більше 60 мобільних телефонів і десятки sim-карток вилучили в шахраїв, які дурили довірливих громадян. Видурювали гроші в жителів Тернопільсьої, Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Рівненської та Чернівецької областей за схемою «Ваш син в поліції».

Телефонних шахраїв затримали після 15 обшуків по всій Україні працівники УСР в Тернопільській області спільно зі слідчими-детективами ГУНП, бійцями спецпідрозділу КОРД і патрульними.

«Підозрювані ─ це жителі Івано-Франківської та Львівської областей. Організатор угруповання ще у квітні 2019 року створив незаконний бізнес. У спільники взяв трьох знайомих. Усі чоловіки раніше судимі за розбої, крадіжки, грабежі, а також за зберігання та збут наркотиків. Познайомилися вони у місцях позбавлення волі», ─ розповів начальник УСР Василь Джиджора.

Кожен мав свої обов’язки: двоє виконували роботу водіїв, організатор спілкувався із жертвами та скеровував четвертого, куди їхати по гроші.

«Водії працювали по черзі. Організатор обирав область із жертвами. В неї заїжджали іномаркою на іноземній реєстрації. У центрі міста виходив один із групи, а керівник шахрайської схеми з водієм їхали на околицю обласного центру. Звідти телефонував на будь-який стаціонарний номер і виманював гроші», ─ сказав Василь Джиджора.

Додзвонювач представлявся працівником поліції і повідомляв жертві про те, що родич потрапив або у ДТП, або травмував людину і йому загрожує ув’язнення. Аби уникнути проблем із законом одразу пропонував вихід ─ заплатити гроші. Свою жертву зловмисник постійно тримав на зв’язку.

Як правило жертвами шахраїв ставали люди похилого віку, що віддавали за порятунок родича останні гроші ─ від кількох тисяч гривень до десятків тисяч доларів.

На Волині шахраї подзвонили до сліпої бабусі. Її зловмисник навіть провів до банкомату, аби зняти усі заощадження з картки. Люди, які не мали грошей, віддавали коштовності і антикварні речі.

Правоохоронці задокументували більше десяти фактів на суму понад 1,5 млн грн лише на території Тернопільщини.

Чотирьом зловмисникам оголосили підозру згідно статті 190 частина 3 ККУ ─ Шахрайство, вчинене у великих розмірах. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Слідчі пропонують взяття під варту. Триває слідство.

Попередня стаття

Судитимуть посадовця, який крав електроенергію в Укрзалізниці

Наступна стаття

Зйомки фільму «Червоний. Без лінії фронту» завершили на Тернопільщині

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.