Судитимуть посадовця, який крав електроенергію в Укрзалізниці

До 3 років позбавлення волі загрожує колишньому посадовцю одного з відокремлених підрозділів ДТГО «Львівська залізниця». Його обвинувачують у незаконному викраданні електроенергії залізниці.

Чоловік самовільно використовував ресурс без приладів обліку, що завдало великих збитків, – повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року в Тернополі виявили майнінгову ферму з видобування криптовалюти, яка працювала за рахунок електроенергії Укрзалізниці. Поліцейські встановили, що до протиправного причетний посадовець одного із відокремлених підрозділів Львівської залізниці.
У ході досудового розслідування з’ясувалося, що обвинувачений, зловживаючи своїми повноваженнями, встановив у службових приміщеннях спеціальне обладнання та самовільно підключився до електричної мережі Укрзалізниці. Техніку розмістив у своєму кабінеті та майстерні, до яких мав доступ. Незаконною діяльністю посадовець займався впродовж 5 місяців та завдав збитків Укрзалізниці на майже 400 тисяч гривень.
За цим фактом розпочали кримінальне провадження. Дії посадовця слідчі кваліфікували за частиною 2 статті 188-1 ККУ. Справу скеровано до суду.

 

Попередня стаття

Жителі Тернопільщини можуть повідомити про стан доріг онлайн

Наступна стаття

Обманули навіть сліпу бабусю. На Тернопільщині затримали телефонних шахраїв (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.