На Тернопільщині шукають волонтерів для боротьби з коронавірусом

У Тернопільській області шукають волонтерів на час офіційних випадків коронавірусу. Про це йдеться у відповідному зверненні Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

«Просимо згуртуватись на волонтерських засадах медичним працівникам та студентам-медикам, а також громадянам з медичною освітою, які матимуть бажання та намір стати волонтерами. Звертатись можуть і громадяни з медичною освітою, які зараз не працюють за спеціальністю.

Щоб записатись у волонтерський медичний штаб, інформацію потрібно надіслати на електронну пошту – marunja_p@ukr.net.

Про пошук волонтерів повідомили також у міській раді Тернополя. Для реєстрації можна телефонувати за номером 52-56-96.

Інші жителі громади, хто не має медичної освіти, але прагне стати волонтером на час поширення епідемії, можуть реєструватися за формою https://bitly.su/5toeBR5.

Довідково
Одним із напрямків волонтерської діяльності відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» є надання допомоги громадянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації техногенного чи природного характеру, дії особливого періоду, правових режимів надзвичайного чи воєнного стану, проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони тощо.
Надзвичайний стан вводиться у випадку першого офіційного зареєстрованого випадку захворювання на коронавірус в області.

Попередня стаття

Нові випадки коронавірусу в Україні: 12 дорослих і двоє дітей

Наступна стаття

На Тернопільщині жінка шиє марлеві пов’язки для медиків

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.