На Тернопільщині жінка шиє марлеві пов’язки для медиків

Бучачанка Тетяна Костишин разом з сім’єю уже декілька днів поспіль шиє багатошарові марлеві пов’язки. Весь матеріал закупила за власні кошти. Тепер жінка просить у небайдужих допомоги в пошитті, аби безкоштовно роздавати маски медикам інфікційного відділення, швидкої допомоги та прибиральникам міста.

– Закупила за власні гроші і марлю, і допоможні матеріали. Ми зі сім’єю вже декілька днів шиємо до пізної ночі, тому я попросила допомоги небайдужих, щоб я могла здишивити вартість, або пошити безкоштовно. Бо якщо брати найманих працівників, то їм потрібно платити зарплату. Я мама 4 дітей, при всьому бажаню, я не можу це собі дозволити, – написала жінка в групі Бучацькі справи.

Шиє маски Тетяна з трьома своїми дітьми у спеціальному цеху в селі Пишківці. Охочих просить прийти на годину і допомогти нарізати марлю. Всю роботу, каже, потрібно виконувати вручну. Аби не було скупчення людей, просить про прихід повідомляти завчасно.

Чому взялася за цю роботу і як зараз налагодили процес, розповіла журналістам МедіаТОР. Пані Тетяна каже, раніше з сім’єю шили подушки, підодіяльники. А тиждень тому взялися опановувати пошиття марлевих пов’язок. Їхня родичка в Італії, в епіцентрі поширення коронавірусу, маски там вартують 6 євро. Тому взялися за пошиття тут.

Перші три дні, розповідає жінка, вчилися. Тепер уже вміють робити різні маски з марлею, з ватою і з цупкіших матеріалів. До виготовлення спеціальних захисних пов’язок задіяна вся родина: на спеціальних швейних машинках працює чоловік зі свекрухою, троє дітей Ігор, Олег і Софія почергово нарізають, складають, обрізають нитки.

 

Фото з соцмережі

Попередня стаття

На Тернопільщині шукають волонтерів для боротьби з коронавірусом

Наступна стаття

Поліцейські посилено контролюватимуть дотримання карантину в Тернополі (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.