Поліцейські посилено контролюватимуть дотримання карантину в Тернополі (Відео)

Поліція Тернопільщини посилено контролюватиме дотримання заходів карантину, щоб не допустити поширення коронавірусу.
Правоохоронці проводитимуть роз’яснювальні роботи щодо важливості дотримання тимчасових обмежень пасажирських перевезень і проведення масових заходів, – повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета.
Про профілактичні заходи розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко:
«Зокрема поліцейські у межах своїх повноважень перевірятимуть документи громадян, встановлюватимуть маршрути їх слідування та здійснюватимуть контроль за виконанням карантинних обмежень. Також охоронятимуть місця обсервації та території медичних закладів, у які поміщені пацієнти із захворюванням чи підозрою на коронавірус. Той, хто порушуватиме карантинні заходи та своїми протиправними діями наражатиме на небезпеку інших громадян, відповідатиме за це перед Законом. Адже Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину під час коронавірусу».
Згідно статті 44-3 КУАП порушення санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями тягне за собою накладення штрафу від 17 до 34 тисяч гривень для громадян, а для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень. Якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби – арешт на 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на 3 роки. Якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші тяжкі наслідки – порушнику передбачено від 5 до 8 років ув’язнення.
Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року №215 на території нашої держави запроваджені карантинні заходи, щоб запобігти поширенню небезпечної інфекції COVID-19.
Введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів, проведення всіх масових заходів за участю понад 10 осіб. Тимчасово припинити свою роботу повинні й заклади громадського харчування, торговельні та заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури.
Більше: https://youtu.be/t9FFpqW45Gw
Попередня стаття

На Тернопільщині жінка шиє марлеві пов’язки для медиків

Наступна стаття

Тернопільське підприємство “СЕ Борднетце” припиняє свою роботу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.