На скільки часу вистачить грошей українцям за умов суворого карантину 

За умов жорсткого карантину, у 57% українців закінчаться гроші на життя через чотири тижні або менше, 6,9% мають збережень на кілька днів, 6,3% – на півроку або більше, – пише Економічна правда.

Такі дані опитування дослідницької компанії Градус.

Респондентам ставили питання: на скільки часу у вас вистачить грошових ресурсів, враховуючи можливість введення жорсткого карантину?

За даними опитування східний регіон країни має найменший рівень фінансових запасів – половина респондентів витримають не більше двох тижнів.

 У Києві та західному регіоні – найбільша частка людей, яким вистачить коштів більше ніж на місяць.

  • 6,9% опитуваних відповіли, що їм грошей вистачить на кілька днів або менше
  • 12% відповіли, що грошей вистачить на один тиждень
  • 5,7% – на три тижні
  • 16,8% – на два тижні
  • 15,5% – на чотири тижні або менше

Загалом 57% відповіли, що гроші у них закінчаться менш ніж через місяць.

На півроку мають збережень 2% українців. Більш ніж на півроку – 4,3% .

Ексміністр економіки Тимофій Милованов, коментуючи результати, заявив, що зупинка економіки може мати більші наслідки, ніж сама пандемія. Він процитував президента США Трампа: “Ми не можемо дозволити, щоб вирішення проблеми [коронавірусу] стало гіршим за саму проблему”.

Попередня стаття

На Монастирищині на коронавірус захворіла медсестра, яка контактувала ледь не з усім медперсоналом

Наступна стаття

Пасхальні служби на вулиці та онлайн. В УГКЦ розповіли про свято під час карантину

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.