Турецькі медики успішно випробували вакцину від коронавірусу

Турецькі медики розробили вакцину від COVID-19 та розпочали тестування на тваринах. Зрештою у піддослідних виробились антитіла, – пише 24 канал.

У майбутньому фахівці планують протестувати ліки на людях. Про це повідомив у твіттері професор медичного факультету університету Хаджеттепе Атеш Кара.

“Хороша новина. Вакцина від коронавірусу, введена тваринам за допомогою мікроголки на лейкопластирі, дала імунну відповідь у вигляді вироблення антитіл. Зараз настав час перевірити, чи може вона захистити людей”, – розповів Атеш Кар.

Нагадаємо, наразі немає вакцини від коронавірусу COVID-19. Над її створенням працюють найкращі науковці у всьому світі. Раніше експерт з питань епідемії коронавірусу Габріель Леунг сказав, що людство зможе перемогти коронавірус лише у двох випадках:

  • за допомогою широкодоступної вакцини;
  • або природним імунітетом.

Що відомо про вакцину від COVID-19

  • Австралійські вчені почали тестувати дві вакцини проти коронавірусу на тхорах. Вчені очікують, що перші результати випробувань з’являться в червні.
  • У США вчені представили перші результати доклінічних випробувань вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2. Досліди проводилися на лабораторних мишах. Через два тижні після вакцинації у гризунів почали активно вироблятися антитіла до коронавірусу.
  • В колишньому епіцентрі спалаху коронавірусу, а саме у місті Ухань, вакцину проти коронавірусу ввели трьом групам добровольців. Вчені зазначають, що доклінічні випробування повинні закінчитися до кінця наступного місяця.
  • У світі розробляють приблизно 20 вакцин проти коронавірусу. Україна не займається розробкою та створенням вакцин.

Фото: dzerkalo.media

 

Попередня стаття

В Україні запускають додаток, щоб стежити за дотриманням карантину

Наступна стаття

Відомі тернополянки доставили продуктові набори самотнім літнім людям (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.