В Україні запускають додаток, щоб стежити за дотриманням карантину

В Україні запускають спеціальний мобільний додаток, який допоможе моніторити дотримання умов карантину чи самоізоляції. Контролюватимуть це через геолокацію та FaceID.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі 24 каналу. За його словами, нині додаток проходить модерацію в Apple Store та Google Play Market.

Він пояснив, що додаток не буде постійно відслідковувати геолокацію людини. Однак вона отримуватиме в день декілька пуш-повідомлень, їй потрібно буде сфотографуватись і водночас буде фіксуватись її геолокація.

Додаток буде збирати дані про геолокацію та FaceID. Відбуватиметься це у випадковий період часу.

Михайло Федоров заспокоїв: жодного “великого брата” чи стеження за громадянами. Обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих. Інакше епідемію не зупинити.

Є три категорії людей, які мають мають завантажити додаток:

  • люди, які захворіли і проходять лікування вдома;
  • люди, які приїхали з-за кордону і потребують обсервації;
  • люди, в яких є підозра на захворювання.

“Ми працюємо з МВС та МОЗ над тим, щоб відслідковувати також місце перебування та дотримання карантину тих людей, які контактували з хворими”, – пояснив Федоров.

Ще один корисний інструмент, що запускає Мінцифра, – це онлайн-платформа безкоштовних послуг бізнесу. Нині існують сервіси, що пропонують багато безкоштовних послуг для громадян на період карантину. Тож в міністерстві планують зібрати всі послуги на одній платформі.

Попередня стаття

На Тернопільщині від коронавірусу помер священник із Заліщик

Наступна стаття

Турецькі медики успішно випробували вакцину від коронавірусу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.