Верховна Рада збільшила штрафи за підпал трави у 18 разів

Пожежа в лісі на Тернопільщині, управління ДСНС

На засіданні 13 квітня Верховна Рада підтримала законопроєкт 2339, який посилює відповідальність за спалювання сухої рослинності в екосистемах України, – пише Українська правда.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков невідкладно підписав законопроєкт. Далі його направлять на підпис президенту.

Згідно з документом, тепер мінімальна сума штрафу замість 170 грн зростає до 3 060 грн (180 неоподатковуваних мінімумів), а в деяких випадках – до 150  тис. грн.

За знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу навколо населених пунктів, вздовж залізниць відтепер каратимуть штрафами від 91 800 до 153 тис. грн.

Розмір штрафів за порушення вимог пожежної безпеки в лісах – від 1530 грн до 15 300 грн.

За самовільне випалювання рослинності або її залишків штраф від 3060 грн до 21 420 грн.

За самовільне випалювання рослинності або її залишків в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду штраф від 6120 грн до 30 600 грн.

Нагадаємо, 8 квітня Кабінет міністрів запропонував посилити відповідальність за спалювання сухої рослинності в екосистемах України.

За даними ДСНС від початку року пожежі знищили майже 18 тисяч гектарів екосистем, пожежники закликають не палити сухої трави, бо якщо ситуація зі загоряннями не зміниться, то до кінця року вигорить вся країна.

На Тернопільщині з початку року рятувальники ліквідували 804 пожежі в екосистемах, з них 3 поклади торфу, вогонь випалив 757 га землі. Двоє людей загинуло, спалюючи суху траву.

Читати більше: «Ви так нещадно випалюєте трави!»: рятувальники звернулись до жителів Тернопільщини (Відео)

Попередня стаття

У Чортківському районі 17-річний хлопець вкоротив собі віку

Наступна стаття

З тернопільської лікарні виписали двох діток, у яких підтвердили Covid-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.