Допомогу медикам у п’яти районах Тернопільщини підсумувала команда Гуманітарного штабу (Відео)

Уже місяць, з 25 березня, на Тернопільщині діє волонтерський Гуманітарний штаб Тернопільського району для боротьби з COVID-19. Діяльність штабу спрямована на захист від інфікування лікарів, що працюють у медичних закладах краю. Він розпочав роботу в рамках ініціативи народного депутата Івана Чайківського -“Безпека лікаря – наша безпека”.

Результатами діяльності волонтери поділились у прямому включенні на сторінці Гуманітарного штабу у Фейсбуці. Про роботу в районах розповіли координатори місцевих штабів.

– Бачимо результати. Спілкуючись із лікарями, ми розуміємо, що на кілька тижнів вони захищені й можуть спокійно працювати. Ми створили Окружний гуманітарний штаб, який поширив роботу на п’ять районів: Тернопільський, Козівський, Зборівський, Бережанський та Підгаєцький. Ми працюємо з людьми, які випробовані справами. Я дякую всім керівникам районних штабів, які дослухались та допомагають, – сказав автор ініціативи Іван Чайківський.

Як кажуть у штабі, спільно з соціально-відповідальним бізнесом і небайдужими мешканцями волонтери дбають про захист від коронавірусу медичних працівників районних лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів у селах, сімейних лікарів амбулаторій ОТГ, підстанцій екстреної медичної допомоги Тернопільської області.

– Ми співпрацюємо з Міжнародним благодійним фондом “Галицька громада”. Щоденно в соцмережах звітуємо, на що витрачені зібрані кошти. Також даємо перелік потреб медиків. За місяць було налагоджено пошиття захисних комбінезонів – їх ми закупили 1 604 шт. Також по 200 комплектів захисного одягу отримали медики Монастириського та Збаразького районів, ще 50 – у Скалі-Подільській, – розповів керівник Гуманітарного штабу в Тернопільському районі Володимир Болєщук.

– Передали 1 000 масок та 200 захисних костюмів для лікарів Монастириської ЦРЛ. Завдяки старанням волонтерів та небайдужих людей ситуація тут покращилась, хоча й досі є напруженою, – розповів заступник координатора штабу Тернопільського району Андрій Цибульський.

– Ситуація в Бережанському районі відносно стабільна. У цьому велика заслуга медиків. Закликаємо громадян долучатись до збору коштів, які будуть направлені їм на допомогу, – координатор штабу в Бережанському районі Ярослав Дрюченко.

– Керівником штабу в Зборівському районі є Ігор Яворський, а кошти надходять на благодійний фонд Товариства Червоного хреста в районі. Станом на 22 квітня зібрано 350 тис. грн. Витрачено 308 тис. 998 грн. За ці кошти вже закуплено і передано лікарням району засоби захисту й необхідне обладнання, – сказала волонтерка Леся Голояд.

– Дякую людям, підприємцям, духовенству, аграріям за підтримку. На громадську організацію надійшло 405 тис. грн. З них 240 тис. грн використані на потреби медиків, – зазначив координатор штабу в Козівському районі Сергій Добалюк.

Загалом на рахунки громадських і благодійних організацій для потреб Гуманітарного штабу п’яти районів Тернопільської області було зібрано 1 млн 527 тис 761 грн.

Для безпеки лікарів загалом їм передали:
– 28 700 одноразових масок;
– 5 094 одноразових захисних комбінезонів європейського зразка;
– 4 705 пар медичних рукавичок;
– 1 000 аплікаторів для тестів;
– 2 500 респіраторів FFP2 і FFP3 класу захисту;
– 245 захисних щитків;
– 220 пар окулярів захисних;
– 19 термобоксів;
– 10 пірометрів (безконтактних термометрів);
– антисептичні засоби та спирт для їх виготовлення на суму 35 000 грн.

Фінансові звіти щодо надходження і витрат коштів щодня публікуються в соціальних мережах:
Фейсбук: https://bit.ly/2xBUu1e
Інстаграм: https://bit.ly/3dB4fNo
Вайбер: https://bit.ly/3dzk733
Телеграм: https://bit.ly/3byTn0Y

Допомогти може кожен.
БФ «Галицька громада», ЄДРПОУ 42373773
IBAN – UA733387830000026007055132547
В АТ КБ “ПРИВАТБАНК”, МФО 338783
Призначення платежу: благодійна допомога
Картковий рахунок – 5169 3305 1643 9426

galiciancommunity@gmail.com
+38(068)126-76-16

#безпека_лікаря_наша_безпека

Попередня стаття

“Несправедливо платити податки підприємцям, які два місяці не працюють”, – Петро Ландяк

Наступна стаття

Про зміни в бізнесі та економіку майбутнього розповідає тернополянам Ігор Ліскі (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.