Медики Підволочиської лікарні можуть залишитися без зарплат, бо працюють без ліцензії

Сьогодні голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш заявив, що Підволочиська лікарня працює без ліцензії. Вона єдина в області не підписала договір на фінансування з Національною службою охорони здоров’я України. Відтак медики можуть не отримати зарплат і премій.

У Підволочиській лікарні медики за травень отримали аванс, а от за березень усім перерахували лише по дві тисячі гривень, розповіла одна з медпрацівниць. Повністю зарплати медики ще не отримали.

Про те, що їх медустанова працює без ліцензії, працівники дізналися з новин. Кажуть, їм ніхто нічого не повідомляв. Такою ситуацію обурені.

Головний лікар Підволочиської районної лікарні Петро Маховський пояснює, що в кінці листопада Підволочиську районну лікарню перетворили в КНП “Підволочиська центральна районна лікарня”. На отримання ліцензії документи в МОЗ надсилають з грудня.

-Документи подавали в ліцензійну комісію уже декілька разів. Нам надсилали на доопрацювання. Тепер чекаємо відповіді.  На роботу лікарні, відсутність ліцензії не впливає. У нас закінчився термін, а у зв’язку з коронавірусом його переносять, – розповідає Петро Іванович.

Наразі чи отримає ліцензію Підволочиська лікарня залежить від рішення комісії Національної служби здоров’я України, а відтак, згодом, і виплати зарплат медикам. Заборгованність за березень лікарі отримають. На сесіях Підволочиської ОТГ прийняли рішення про виділення 300 і 400 тисяч гривень на зарплату медпрацівникам Підволочиської лікарні.

 

Фото лікарні з допису в соцмережі Підволочиської районної держадміністрації

Попередня стаття

Півсотні тернополян прибирали поблизу Тернопільського ставу (Фото)

Наступна стаття

Маски на бороді та скупчення: на ринках області фіксують порушення

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.