Медобладнання – на решту. Волонтери Гуманітарного штабу зустрілись із лікарями Тернопільського району (Відео)

Волонтери Гуманітарного штабу зустрілись із лікарями Тернопільського району. На зустрічі підсумували результати діяльності штабу в боротьбі з Covid-19. Також волонтери обговорили з медиками, яке обладнання можна придбати для лікувальних закладів району за кошти, що залишились.

– Я думаю, що маємо такий результат у Тернопільському районі, завдячуючи великій спільній роботі, яку ми з вами зробили на першому етапі. Минулого тижня наші активісти заїхали до вас і віддали останнє, що було на наших складах. Дошиті захисні костюми, рукавички, маски. Це все передали вам. У мене величезне прохання: бережіть це, тримайте на складах, бо ми не знаємо, яка ситуація буде осінню, – сказав народний депутат України, автор ініціативи «Безпека лікаря – наша безпека» Іван Чайківський.

Зібраними коштами волонтери завдячують небайдужим, що долучились, незважаючи на фінансову нестабільність.

За період діяльності Гуманітарного штабу нам вдалось акумулювати більше мільйона гривень від малого, великого, середнього бізнесу. Частину коштів ми використали на закупівлю необхідного медикам, частина залишилась – близько 290 тисяч гривень. Ми сьогодні вийшли з такою ініціативою до наших медиків, щоб вони спільно прийняли рішення. Щоб за ці кошти можна було закупити обладнання для потреб жителів Тернопільського району, – повідомив керівник Гуманітарного штабу Тернопільського району для боротьби з Covid-19 Володимир Болєщук.

 – Лікарі сьогодні дадуть інформацію, що потрібно докупити на ці кошти, чи це буде спільно з районним бюджетом, чи виключно наші гроші, немає значення, головне, щоб вони були витрачені на потреби, аби захистити і медиків, і жителів Тернопільщини, – сказав заступник керівника Гуманітарного штабу Тернопільського району для боротьби з Covid-19 Андрій Цибульський.

– Дякуючи Івану Адамовичу та штабу, сьогодні ми зібрались і підбили підсумки. Це питання він залишив для вирішення медиків і «первинки», і «вторинки», кому що потрібно, аби тим обладнанням могли користуватись жителі Тернопільського району, – зазначив в. о. директора КНП «Тернопільська центральна районна лікарня» Іван Трач.

 – Ми обговоримо цю ситуацію, чого нам не вистачає, щоб наші пацієнти залишалися тут, а не розпорошувались по інших медзакладах, щоб надавати якісну, доступну лікарську допомогу, – в. о. головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Тернопільського району Галина Соколовська.

Дуже добре, що оперативно був створений Гуманітарний штаб та відкритий благодійний рахунок. Ми також і з районного бюджету виділяли кошти, але процес їх освоєння довший, а тут потрібно було миттєво реагувати, – голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко.

Ця пандемія має такий характер: перше – це життя і безпека наших людей, а друге – економіка. Біда, яка прийшла, дала можливість багатьом подумати, переосмислити своє життя, ставлення до регіону й країни загалом, – сказав народний депутат України, автор ініціативи «Безпека лікаря – наша безпека» Іван Чайківський.

 Після придбання і передачі обладнання Гуманітарний штаб припиняє роботу.

Попередня стаття

У Тернопільському районі на 31-річного чоловіка впав борт вантажівки

Наступна стаття

У Збаражі від завтра запрацює центральний ринок

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.