У Тернополі знову посилили карантин. Що заборонено

У Тернополі з 18 червня знову посилили карантинні обмеження, бо кількість хворих зростає. Головні заборони стосуються масових заходів, роботи закладів торгівлі та перевезень пасажирів. Дотримання санітарних норм контролюватимуть мобільні групи.

Як повідомили в пресслужбі міської ради, 17 червня оперативний штаб для боротьби з Covid-19 вирішив:

— Заборонити будь-які масові заходи в приміщеннях (за виключенням ЗНО). На відкритому повітрі такі заходи проводити можна, але не більше 30 осіб. Учасники мають бути в масках і дотримуватись дистанції.

— Заклади громадського харчування повинні суворо дотримуватись правил карантину та посилити дотримання санітарно-епідеміологічних норм. Крім того, у ресторанах заборонено проводити масові святкування: урочисті події, весілля. За одним столиком не можна сидіти більше, ніж чотирьом клієнтам, не враховуючи дітей до 14-ти років.

— У ТРЦ і ринках повинні бути розмежовані потоки відвідувачів (окремий вхід та вихід); мають здійснювати температурний скринінг, обробку рук відвідувачів, поновити дистанційну розмітку.

— Суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність в закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, суворо повинні дотримуватись вимог.

— У громадському транспорті пасажирів мають перевозити виключно в масках та відповідно до кількості місць для сидіння.

— Далі залишається забороненим відвідування закладів освіти учнями і студентами (окрім ЗНО);

— Заборонено проведення навчально-тренувальної та спортивної роботи комунальних закладів фізичної культури і спорту, окрім тренувань на відкритому повітрі спортсменів та вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що здійснюють підготовку до офіційних всеукраїнських змагань та турнірів (для групових занять не більше, ніж 10 осіб та за відсутності безпосереднього фізичного контакту) із суворим дотриманням санітарно-протиепідемічних заходів;

— Планова госпіталізація в лікарнях реабілітації відтерміновується, за винятком загрози погіршення стану здоров’я людини, що визначається консиліумом. Припинено проведення профілактичних медоглядів, крім військово-лікарських комісій та призначених судом;

— Дозволено обслуговувати користувачів бібліотек на прийом та видачу книги. Читальні зали та інтернет-центри при бібліотеках ще не працюватимуть.  

 

ЗАСІДАННЯ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО МІСЬКОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ 17 ЧЕРВНЯ Разом з лікарями-епідеміологами та правоохоронцями обговорюємо можливі посилення умов карантину в зв'язку із збільшенням кількості хворих на Covid-19

Опубліковано Сергієм Надалом Середа, 17 червня 2020 р.

 

Попередня стаття

Поблизу Кам’янок на Тернопільщині – дві смертельні аварії за добу (Фото/Відео)

Наступна стаття

У лікарнях Тернополя 31 хворий на COVID-19. Серед них – дитина

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.