Будинки та колодязі залишаються підтопленими на Тернопільщині (Фото)

Станом на 3 липня на Тернопільщині залишається підтопленою 41 будівля в семи населених пунктах. З них 13 житлових та 28 – господарських. Підтоплено 320 гектарів сільськогосподарських угідь у двох десятках сіл, зокрема 92 приватні присадибні ділянки, та 28 колодязів. Про це повідомили в Управлінні ДСНС області.

Загалом у Тернопільській області від паводків постаждав 21 населений пункт у Монастириському, Бучацькому, Заліщицькому та Борщівському районах. Загалом зазнали підтоплення 150 будівель: 63 житлових, 87 господарських та Обласний дитячо-комунального санаторій в м. Заліщики.

Також підтоплено 179 колодязів та 944 га сільськогосподарських угідь. З небезпечної зони на Монастирищині та села Устечко Заліщицького району відселено 184 особи.

Рятувальники досі ліквідовують наслідки негоди. Всього до роботи залучено 36 осіб та 20 одиниць техніки: автоцистерни, мотопомпи, човни тощо.

Протягом минулої доби рятувальники відкачали 770 м куб. води (з початку робіт – 6 094 м. куб.) з  колодязів, житлових будинків, господарських споруд, підвалів і присадибної ділянки. Оскільки вода в криницях непридатна для пиття, людям її привозять. З початку робіт доставили 15,8 тонн.

Внаслідок проходження паводкової хвилі по р. Дністер в період з 24 по 26 червня 2020 року постраждав 21 населений пункт…

Опубліковано Управління ДСНС України у Тернопільській області Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

 

Попередня стаття

Заборона танців, або як у Тернополі борються із коронавірусом

Наступна стаття

Від сироти до благодійника. Андрій Назаренко мріє, аби кожна дитина росла в сім’ї (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.