Тернопільщина отримає 35 млн грн на допомогу постраждалим від паводків

Тернопільська область отримає 35 млн грн для допомоги постраждалим від паводків, – повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Іван Чайківський.

За його проханням, це питання вкотре підняв депутат партії “Депутатська група “Партія “За майбутнє” Антон Яценко під час години запитань до Уряду. Адже раніше Тернопільщина не була включена до списку постраждалих.

– Шановний Премєр-міністре, людей дуже турбує повінь на заході України. Моє питання стосується розпорядження 777 щодо допомоги західним областям, але, чомусь, туди не потрапила Тернопільська область. Хочеться, щоб люди там також не були ображені.

– Мешканцям нашої області, які постраждали від цьогорічної повені, держава виділить допомогу! Це питання на моє прохання підняв депутат нашої партії “Депутатська група “Партія “За майбутнє” Антон Яценко під час години питань до Уряду. Прем’єр запевнив, що найближчим часом в нашу область буде спрямовано 35 млн грн, як свого часу отримали сусідні з нами області, – зазначив Іван Чайківський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив: “коли голосувалась ця постанова Уряду, паводка на Тернопільщині ще не було. Сьогодні нам дали всі розрахунки. Щонайменше 35 млн грн нанесено збитків.

Також він зазначив, що перший транш, 754 млн грн, підуть на відновлення домівок постраждалих людей та інфраструктури в західних областях.

– Власникам житлових будинків, які повністю зруйновані, виплачується 300 тис. грн на сім’ю, на капітальний ремонт – 50 тис. грн, сім’ям, чиї житлові будинки пошкоджені – 20 тис. грн. Для Закарпатської області виділено 30 млн грн, Івано-Франківської – 480 млн, Львівської – 10 млн грн, Чернівецької – 30 млн грн, – сказав очільник Уряду.

Попередня стаття

Від сироти до благодійника. Андрій Назаренко мріє, аби кожна дитина росла в сім’ї (Відео)

Наступна стаття

Побитому хлопцю з Чернилівки медики скріпили щелепу (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.