У Кременці на майстер-класі готуватимуть вишневий борщ

У Кременці готуватимуть вишневий борщ. Кулінарний майстер-клас організовує Кременецький краєзнавчий музей.

Варитимуть автентичну страву 10 липня о 13:00 за адресою вул. Шевченка 90 у Кременці.

– Етнографічний захід буде проводитись біля будівлі музею з дотриманням вимог карантину. Для подальших досліджень музею просимо повідомляти нам про існуючі страви, які здавна готують у Ваших родинах. Збережемо традиції рідної Кременеччини! – йдеться у повідомленні.

Рецепт вишневого борщу

Інгредієнти

яловичина на кістці: 370 г.

цибуля: 180 г.

морква: 370 г.

лавровий листок: 1 шт.

бадьян: 1 шт.

морква: 180 г.

кмин: 2 г.

цибуля: 100 г.

паприка: 2 г.

болгарський перець: 130 г.

помідори рожеві: 300 г.

буряк: 580 г.

часник: 15гр.

сік лимонний: 1ст. л.

сіль: 12 г.

чорний перець: 4г.

вишня: 300 г.

картопля: 450 г.

капуста: 300 г.

Приготування

Крок 1

Для бульйону: яловичину варити 3 години зі 180 г цибулі, 370 г моркви, зірочкою бадьяну, сіллю та лавровим листом. Коли бульйон буде готовий, процідити його і залишити тільки м’ясо, яке потім нарізати перед подачею.

Крок 2

Окремо приготувати 3 зажарки: подрібнену моркву (180 г) з кмином, цибулею (100 г) і паприкою; болгарський перець з помідорами; попередньо запечений буряк, нарізаний соломкою, з лимонним соком і часником.

Крок 3

По черзі додавати зажарки у бульйон.

Крок 4

Потім додати картоплю, дрібно нарізану капусту і вишню без кісточки. Одразу ж вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і залишити на 1 годину.

Крок 5

Через годину борщ можна подавати: налити його у тарілку, додати м’ясо, посипати кропом і окремо подати сметану.

Попередня стаття

У Тернопільській облраді до партії “За майбутнє” увійшли 11 депутатів (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі врятували жінку з порізами на руках (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію інформаційного агентства охороняється чинним законодавством України. Інформація, яку публікує “МедіаТОР” і сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.

Матеріали з позначкою «Територія Розвитку” публікуються на правах реклами та відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.