Тернопільський став чистять від водоростей та намулу (Фото)

Тернопільський став чистять від водоростей та намулу. Роботи почали 8 липня, на водоймі навколо острівця «Чайка», працюватимуть упродовж тижня. Про це повідомили в КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя».

Заступник директора комунального підприємства Тарас Дячун розповів:

«Причиною утворення плівки на поверхні води, скоріш за все, є скиди промислових та хімічних сполук. Маємо підозри, що скиди надходять з приватних будинків навколишніх сіл. Проте, наразі стверджувати про це рано. Днями було проведено забір води та намулу для подальшого дослідження на предмет відповідності нормативним показникам, тож очікуємо результатів. І лише після виявлення причини забруднення водойми прийматиметься рішення щодо встановлення винних. Відповідне звернення буде надіслано правоохоронним органам».

Також, для насичення водойми киснем, попередження цвітіння і неприємного запаху аераційний фонтан на Тернопільському ставі працюватиме цілодобово до 13 липня.

Заходи з очищення Тернопільського ставу заплановано провести на трьох локаціях: поблизу Надставної церкви, поруч з дамбою та біля клубу «RIVERSIDE». Площа очистки складає більше гектара.

Попередня стаття

У Тернополі розповідають, які дороги в області відремонтують у 2020-му (Наживо)

Наступна стаття

ТНЕУ лідирує серед економічних університетів країни

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.